onsdag 10. januar 2007

Andakt om Bønn

Skrevet 08.11.2006

I dag skal jeg begynne med å lese Matteus kapittel 7 vers 7-11:

7 Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. 8 For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker på, skal det lukkes opp for. 9 Eller hvem av dere vil gi sønnen sin en stein når han ber om brød, 10 eller gi ham en orm når han ber om en fisk? 11 Når selv dere som er onde, vet å gi barna deres gode gaver, hvor mye mer skal ikke da deres Far i himmelen gi gode gaver til dem som ber ham!

Kan det egentlig forklares bedre?
Gud ser på meg og deg som sitt barn. Det finnes de som ikke er veldig greie med barna sine, men til og med de gir barna sine mat når de ber om det.

I likhet med meg og veldig mange andre har du sikkert vært ute for denne situasjonen:
Du var liten og veldig glad i nugatti e.l. , og du spiste det hele tiden. En kveld da du skulle spise kveldsmat fikk du ikke ha nugatti på brødskiva! Du fikk mat, men du fikk ikke akkurat det du ville ha... Foreldrene dine, som var de som forbød deg mer nugatti gjorde det ikke for å være slemme mot deg, men fordi du ikke hadde godt av mer nugatti.

Hvorfor skulle ikke da Gud gi oss det vi ber om?
Det er slett ikke sikkert at vi får nøyaktig det vi ber om, men vi kan være ganske sikker på at vi får det som er best for oss! Gud er veldig smart, han kjenner oss bedre enn noen annen, og han vet bedre enn noen annen (inkludert oss selv) hva vi trenger!


- Redaktøren -

Ingen kommentarer: